Webinar: Church and slavery in Suriname and the Dutch Carribean

23 januari 2024 15:00 - 17:00

De projectgroep Kerk en Slavernij organiseert een webinar met dr. Frank Jabini en dr. Armando Lampe over de rol van de kerk in het koloniaal verleden van Suriname en de Nederlandse Cariben. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten. 

Over de sprekers

De Surinaamse geleerde Frank Jabini (1965) studeerde Bijbelwetenschap, Theologie en Bible Translation Studies aan het Caribisch College of the Bible en de VU Amsterdam. Hij promoveerde in 2004 aan de Zululand Universiteit op het proefschrift Translation and Missions in Suriname. Hij publiceerde verschillende Nederlandse en Engelse boeken over theologie en kerkgeschiedenis. Zijn laatste boek is The History of Christianity in Suriname (2023).

Armando Lampe (1958) is een Arubaanse geleerde en politicus. Hij studeerde theologie en sociologie aan de Radboud Universiteit en Universidad Iberoamericana (Mexico Stad) en promoveerde in 1988 aan de VU Amsterdam. Hij werkte als priester, leraar en politicus op Aruba en was van 2017 tot 2021 minister van Onderwijs op Aruba. Hij publiceerde talrijke boeken en artikelen over de kerkgeschiedenis van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, waaronder Mission or Submission? Moravian and Catholic missionaries in the Dutch Caribbean during the 19th century (2001).

Locatie en kosten

De bijeenkomst begint 15.00 uur Nederlandse tijd en vindt plaats via Zoom. De website is gratis toegankelijk.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan m.j.stoutjesdijk@pthu.nl. Meer informatie over het project Kerk en Slavernij vindt u op pthu.nl/slavernij.

Dit webinar is een initiatief van het NWO-onderzoeksproject 'Church and Slavery in the Dutch Colonial Empire'.