Symposium 'Oog voor de ziel'

29 januari 2024 12:45 - 15:00

Kunnen wij ons nog verwonderen? In een samenleving waar de focus op het meetbare ligt, voelen we steeds vaker het verlangen naar 'de ziel'. In een wereld van harde data en het denken binnen een immanent frame, blijkt een groeiende groep mensen ongelukkig. Waar blijft de opening voor het irreguliere, de menselijke maat, het uniek persoonlijke? In dit symposium gaan we op zoek naar de ziel, de rol van de ziel en denken we na over hoe we voor de ziel kunnen zorgen.

Lezingen

Programma

 • 12.30 - 13.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
 • 13.00 - 15.00 uur: Symposium
  • Opening en meditatieve oefening door dr. Ineke Cornet
  • Lezingen van prof. dr. Cok Bakker, dr. Anke Liefbroer en Nikolaas Sintobin sj
  • Muziek van Mensenkinderen
  • Afsluiting
 • 15.00 - 15.25 uur: Napraten met koffie en thee
 • 15.30 - 17.00 uur: Dies natalis met de inaugurele rede van prof. dr. Edward van 't Slot

Praktische informatie

Het symposium vindt plaats in de Janskerk in Utrecht. Vanf 12.45 uur staan koffie en thee klaar. Het symposium begint om 13.00 uur. Het is mogelijk om na het symposium ook de officiele viering van de dies natalis van de PThU bij te wonen. Deze begint om 15.30 uur. Tijdens deze plechtigheid zal prof. dr. Edward van 't Slot een oratie uitspreken. Om 16.45 uur wordt de middag afgesloten met een viering en aansluitend borrel.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.