Lezing: How the Forbidden Fruit became an Apple

17 januari 2024 16:30

Hoe werd de appel, die in de Bijbel niet wordt genoemd, het dominante symbool van verleiding, zonde en de zondeval? Professor Azzan Yadin-Israel is de auteur van 'Temptation Transformed. Het verhaal van hoe het verboden fruit een appel werd'. In zijn lezing zal hij de geschiedenis van 'de appel' onthullen. Hij zal ons leiden langs kunst, kerkgeschiedenis en religieuze geschiedenis.

Over Azzan Yadin-Israel

Azzan Yadin-Israel is hoogleraar joodse studies en klassieke talen aan Rutgers University. Hij is de auteur van verschillende boeken, waaronder The Grace of God and the Grace of Man: The Theologies of Bruce Springsteen.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 17 januari 2024
Tijd: 16.30 - 18.00 uur
Locatie: PThU, Werkgroepenzaal 5/6, De Boelelaan 1105, Amsterdam

De lezing is Engels gesproken.

Dit onderzoeksseminar wordt georganiseerd door het Nederlands Genootschap voor Joodse Studies en de afdeling Sources van de PThU. Als u de lezing wilt bijwonen, stuur dan een e-mail naar Lieve Teugels, universitair hoofddocent Jodendom en Hebreeuws aan de PThU.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.