Nacht van Willibrord

7 november 2023 19:00

Hoe stellen we ons Willibrord voor: monnik, Brit in Nederland, missionaris, kerkstichter, bisschop, heilige? Hoe wordt hij verbeeld, in verhalen, in kunst, in liederen? Deze vragen staan centraal tijdens de tweede editie van de Nacht van Willibrord.

Voor de tweede keer organiseren vier Utrechtse theologische opleidingen (PThU, Theologische Universiteit Utrecht, Oud-Katholiek Seminarie en Tilburg School of Catholic Theology) de nacht van Willibrord.

Programma

De avond begint om 19.00 uur in de Utrechtse Domkerk met een gezongen oecumenisch avondgebed. Deze vespers worden georganiseerd in samenwerking met het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van Hanna Rijken en het Citypastoraat Domkerk.

Daarna verplaatst de nacht zich naar het gebouw van de Theologische Universiteit Utrecht, Plompetorengracht 3. Op het programma staan hier vanaf 20.00 uur:

  • ‘Willibrord in beeld’: Lezing door Mgr. Herman Woorts, hulpbisschop en kunsthistoricus
  • Stel dat er in de Opwekkingsbundel een lied over Willibrord zou staan…hoe zou dat kunnen klinken? Bart Visser (musicus, theoloog, directeur van New Wine, in het verleden betrokken bij stichting Opwekking) en Roeland Smith (Neerlandicus, docent, betrokken bij ‘Psalmen voor Nu’ en ‘Schrijvers voor Gerechtigheid’) nemen ons mee in de wording van een Willibrordlied in stijl van de evangelische liedcultuur.
  • Afsluitende borrel

Voor wie?

De Nacht van Willibrord wordt georganiseerd voor en door studenten en medewerkers van de vier Utrechtse theologische opleidingen. Onderlinge ontmoeting rond de figuur van Willibrord die ons allemaal verbindt, is een belangrijk doel van deze avond. Belangstellenden zijn ook van harte welkom.

Aanmelden

Aanmelden kan via de knop 'Aanmelden' hierboven.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.