Bijbeldebat: De verhouding van Oude en Nieuwe Testament

29 november 2023 16:30

Hoe lees je de Bijbel: wordt in het Nieuwe Testament verteld wat er in het Oude Testament was voorspeld? Gaat het ook in de Hebreeuwse Bijbel eigenlijk al over Jezus, of over iets anders? Vertelt het hele boek één verhaal, of kun je de delen los van elkaar lezen? 

Het antwoord op deze vragen maakt alles uit voor hoe je bijbelse teksten interpreteert. Jaap Dekker (hoogleraar Bijbelwetenschappen en christelijke identiteit, TU Utrecht), Lieve Teugels (Docent Hebreeuws en Joodse studies, PThU) en Marco Visser (onderzoeker Bijbelse Theologie, PThU) gaan hierover in gesprek tijdens een Bijbeldebat.

Waar en wanneer

Het Bijbeldebat vindt plaats op 29 november van 16.30 tot 18.00 uur bij de PThU in Amsterdam. Het Bijbeldebat is in de PThU-zaal (1E24). Aansluitend is er een borrel.

Kosten en aanmelden

De toegang voor dit evenement is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.