Alumniwebinar 'Mijn hemel, de aarde'

2 november 2023

Speciaal voor oud-studenten van de PThU en haar rechtsvoorgangers is dit webinar 'Mijn hemel, de aarde’ met hoogleraar Vrijzinnige theologie Rick Benjamins.

Over het thema

Iedereen heeft zijn eigen beelden bij de hemel. Wat mijn hemel is, is niet per definitie jouw hemel.  Benjamins: “De hemel is naar mijn idee vooral een projectiescherm waarop wij onze verlangens, hoop en dromen projecteren. In die zin is ze vergelijkbaar met het paradijs of de utopie, maar dan met dit verschil dat het paradijs achter ons ligt, de utopie in de verte, en de hemel boven.”

Op sommige momenten zie je op aarde beelden van de hemel, verwijst de aarde naar de hemel. De hemel zie je soms ook weer terug op aarde. Hemel en aarde kunnen dus niet zonder elkaar. Maar je ziet ook dat wij de aarde en dus de hemel aan het verkwanselen zijn, ons handelen is niet goed, de ene mileucrisis volgt de volgende klimaatcrisis op.

Over de hemel en de aarde en hoe deze zich tot elkaar verhouden, gaan we nadenken. Prof. Benjamins zal ons tijdens het webinar stellingen voorleggen waarop ieder mag reageren. Vervolgens zal hij een college geven, daarna is er ruimte voor gesprek.

Praktische informatie

Datum: donderdag 2 november 2023
Tijd: 19.30 - 20.45 uur

Dit alumniwebinar vindt online plaats via het platform Teams. Meld je je aan, dan krijg je een dag voor het webinar de link naar het platform.

Aanmelden

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.