Nacht van de Theologie 2024

27 oktober 2023

Op vrijdagavond 27 oktober 2023 staat er iets bijzonders te gebeuren: de dertiende editie van de Nacht van de Theologie vindt plaats in de prachtige Jacobikerk in Utrecht. Het centrale thema van dit jaar is 'moed'.

Programma

Voor deze editie heeft de organisatie ervoor gekozen om een meer inhoudelijke koers te varen. De avond trapt af met een boeiende lezing van Erik Borgman over de moed die nodig is om te blijven geloven in een wereld die geteisterd wordt door geweld en onrust. Uiteraard zal er tijdens de avond de spanning zijn van de onthulling van het Theologisch Boek van het Jaar. Bovendien worden de nieuwe Theoloog des Vaderlands en Jonge Theoloog des Vaderlands bekendgemaakt.

De avond wordt op gepresenteerd door niemand minder dan Elsbeth Gruteke.

Muziek 

Een muzikaal hoogtepunt van de avond wordt verzorgd door The Bowery, met de zanger Rokus Maasland. Een ware troubadour. Zijn kenmerkende stemgeluid brengt nummers over het echte leven en geloof op een pure en authentieke wijze, met een vleugje rauwheid.

Praktische informatie 

Het programma begint om 19.00 uur. We hopen rond rond 22.00 het officiele programma af te sluiten waarna er nog veel gelegenheid is voor ontmoeting tijdens de borrel. 

Aanmelden

Kaarten kopen kan via de knop 'Aanmelden' hierboven.

De Nacht van de Theologie 2022 is een initiatief van de Vereniging voor Theologie, Christelijke Hogeschool Ede, Protestantse Theologische Universiteit, Tilburg School of Catholic Theology, Radboud Universiteit Nijmegen Theologische Universiteit Utrecht, Hogeschool Viaa, Vrije Universiteit, Fontys Hogeschool en Windesheim, uitgeverij KokBoekencentrum, het Nederlands Dagblad, Trouw, EO en KRO-NCRV.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.