Afscheid prof. dr. Markus Matthias

3 oktober 2023

Dr. Markus Matthias, hoogleraar Lutherse theologie aan de PThU neemt op 3 oktober 2023 afscheid van de PThU. Ter gelegenheid van dit afscheid vindt er een symposium plaats met als thema 'Het geheim van het geloof'.

Programma

 • Inloop met koffie en thee
 • Welkom 
 • Introductie op het thema van het symposium
 • Spreker 1, Andreas Wöhle: Het zoeken naar nieuwe taal om kernbegrippen van het geloof eigentijds te articuleren: Een reformatorisch principe van Luther via het Piëtisme naar hedendaagse uitdagingen.
 • Spreker 2, Rinse Reeling Brouwer: Miskotte: geloofscommunicatie in het taalveld van Bijbel, theologie en cultuur.
 • Spreker 3, Wolfgang Breul: Pietismus und “Das Geheimnis des Glaubens” 
 • Reactie van Markus Matthias
 • Gesprek 
 • Afsluiting symposium
 • Afscheidsrede in het auditorium
 • Receptie

Praktische informatie

Het symposium vindt plaats in de filmzaal van de PThU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam. Aansluitend vindt de afscheidsrede plaats in het auditorium van de Vrije Universiteit (VU), De Boelelaan 1105 in Amsterdam.

Aanvangstijd symposium: 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
Aanvangstijd afscheidsrede: 15.45 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Na afloop van de rede is er een receptie in de Foyer van de VU tot uiterlijk 18.00 uur.

Aanmelden

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.