Netwerkdag Biblioloog

30 september 2023

De PThU nam in 2021 samen met het Centrum voor Bibliodrama het initiatief om de opleiding tot groepsbegeleider Biblioloog naar Nederland te halen. Intussen hebben verschillende groepen deelnemers de training gevolgd en willen we de stap zetten naar de ontwikkeling van een Nederlands-Vlaams Netwerk. Tijdens een eerste netwerkdag op 30 september willen we een start maken met dit netwerk.

Voor wie?

Iedereen die gecertificeerd groepsbegeleider is, kan zich bij het netwerk aansluiten en voor de netwerkdag aanmelden.

Geïnteresseerd in Biblioloog, maar nog geen gecertificeerd groepsbegeleider? Misschien is de Biblioloog Basiscursus iets voor u.

Programma

In de ochtend staat het beoefenen van biblioloog en het uitwisselen van ervaringen met biblioloog centraal. Na de lunch met tijd voor ontmoeting en gesprek willen we samen kijken welke mogelijkheden we zien voor het vormgeven van net Nederlands-Vlaams netwerk en wat daarvoor nodig is. De dag is van 10.00 tot 15.00 uur op Nieuw Hydepark, Doorn. We vragen een bijdrage van € 10 als tegemoetkoming in de onkosten.

Doel van het netwerk

Het netwerk heeft tot doel om de biblioloog-beoefening in Nederland te stimuleren en de kwaliteit ervan hoog te houden. Dat willen we doen door het contact tussen biblioloog-groepsbegeleiders te bevorderen door ontmoetingsmomenten en online uitwisselmogelijkheden. In het samen beoefenen tijdens netwerkdagen kunnen verschillende stijlen en ervaringen bij elkaar komen en elkaar voeden. Het Nederlands-Vlaams Netwerk wil vormgeven aan de taken en functies, die in het Duitse overkoepelende netwerk de 'Regionalgruppen' hebben.

Aanmelden

Niet aanmelden, maar wel op de hoogte blijven van het netwerk? Stuur een e-mail aan kenniscentrum.voor.theologie@pthu.nl

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.