Social Contexts and Interreligious Encounters: South Asian Perspectives

9 maart 2023 13:30 - 17:00

In een gratis evenement van één dag nodigen wij u uit om samen met ons te onderzoeken wat interreligieuze ontmoeting betekent in de sociale context van Zuid-Azië, en wat andere delen van het lichaam van Christus, in Nederland en Europa, van deze ontmoeting kunnen leren.

Over het evenement

Europa wordt multicultureel en multireligieus, een gegeven dat verschillende reacties oproept - van angst en vrees tot openheid voor het nieuwe en avontuurlijke. Wat betekent dit voor het christelijk getuigenis? Zullen christenen de moed hebben zich te engageren met de nieuwe geloven die zo anders lijken, of zullen zij hun kop in het zand steken en hun geloof achter gesloten deuren bewaren? Zal de waargenomen tegenstelling tussen engagement en openheid naar anderen hun getuigenis afremmen of zullen zij nederigheid en vertrouwen tonen om te luisteren en te spreken?

De Zuid-Aziatische christelijke gemeenschap heeft, net als de vroege kerk, altijd geleefd in een multireligieuze omgeving en heeft unieke manieren van getuigen ontwikkeld en een eigen theologische reflectie die is gevormd door haar context. Als de kerk in Nederland en Europa dat wil, kan zij veel leren over wat getuigen in een multireligieuze context betekent door te luisteren naar haar tegenhanger in Zuid-Azië.

Tijd en plaats

Het evenement vindt plaats op 9 maart 2023 van 13.30 - 17.00 uur.

Locatie: Filmzaal, Protestantse Theologische Universiteit, Groningen & online.

Voertaal: Engels

Programma

Interview met gastspreker: Vinoth Ramachandra (IFES-secretaris voor Dialoog & Maatschappelijk Engagement, Sri Lanka, auteur van Faiths in Conflict en The Recovery of Mission).

Paper-presentaties

  1. "Prospects and Hurdles of Interreligious Encounters in the Social Context of India: A Mizo Tribal Perspective", door Billy Zorinthara.
  2. "Interreligious Encounter and Power Asymmetry: Problems and Possibilities for Christian witness in the Context of North India", door Charles Christian.
  3. "Religion, Modernity and the Construct of the Secular: Raimundo Pannikar's Idea of Sacred Secularity and Theology of Religions", door Ihtsham Ravi.

Georganiseerd door de onderzoeksgroep Interculturele Theologie van de PThU, Groningen. Het evenement staat ook open voor andere wetenschappers in het veld.

Aanmelden

Stuur een RSVP (in het Engels) voor 7 maart 2023 naar Charles Christian: c.s.christian@pthu.nl of +31647266566.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.