Dies natalis van de PThU

27 januari 2023 00:00

Op 27 januari 2023 viert de PThU haar verjaardag als universiteit. Hoewel als universiteit nog jong qua jaren staat de PThU in een lange traditie van theologie beoefenen. Op deze dies blikken we vooruit naar de toekomst. En omdat we het voornemen hebben ons vanaf 2024 in Utrecht te vestigen, vindt de bijeenkomst in Utrecht plaats.

Diesrede

Tijdens de plechtigheid spreekt dr. Benno van den Toren, hoogleraar interculturele theologie aan de PThU, een rede uit ter aanvaarding van zijn leeropdracht namens de Protestantse Kerk in Nederland en in het bijzonder Kerk in Actie. Deze leeropdracht luidt Wereldwijde perspectieven op de lokale missionaire roeping.

De titel van zijn rede is: Vertrouwen delen: excentrisch leven in Gods missie.

Programma

Onder voorbehoud ziet het programma er als volgt uit:

14.30 - 15.00 uur: Inloop met koffie en thee
15.00 - 16.45 uur: Diesviering
16.45 - 18.15 uur: Receptie

Aanmelden

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.