Webklassen Theologie bij de Rijksuniversiteit Groningen

31 oktober t/m 27 november 2022

Wil je weten wat de bachelor Theologie bij de Rijksuniversiteit Groningen met PThU-traject inhoudt? Volg een webklas! De opleiding Theologie is meer dan het bestuderen van de Bijbel: je bestudeert namelijk de relatie tussen religie, cultuur en samenleving. In de webklas krijg je een goed beeld van wat je van de bachelor Theologie in Groningen kan verwachten. 

Over de webklas

Tijdens het vierweekse programma kom je erachter dat er ontzettend veel invalshoeken bestaan, waaruit religies als de islam, het jodendom en voornamelijk het christendom kunnen worden benaderd. Daarnaast houd je je bezig met een brede selectie aan onderwerpen uit de bachelor: de Hebreeuwse taal, de islam en de geschiedenis en ethiek van het christendom. Tijdens deze webklas proef je dus van de interessante thema’s die de Theologie rijk is en ontdek je dat de studie meer omvat dan het bestuderen van de Bijbel. Een van de webklassen wordt gegeven door PThU-docent Henk de Roest.

Aanmelden

Je kunt je inschrijven voor een webklas op de website van de RUG. Daar kom je door op de knop 'Aanmelden' hierboven te klikken.

Let op: Inschrijven voor de webklassen kan vanaf 26 september tot en met 24 oktober. 

De webklassen starten op 31 oktober en lopen tot en met 27 november.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.