Opening academisch jaar 2022-2023

30 augustus 2022

De PThU opent het academisch jaar 2022-2023 op dinsdag 30 augustus 2022 in de Nicolaïkerk in Utrecht. Spreker deze bijeenkomst is dr. Rosanne Hertzberger, columniste bij NRC.

Thema: Kerk en theologie in 2040

Het centrale thema tijdens de openingsbijeenkomst is Kerk en theologie in 2040. Dat is ook de titel van een project waarin de PThU en de Protestantse Kerk in Nederland de komende jaren samen optrekken. Dit project wordt deze middag gepresenteerd door prof. dr. Benno van den Toren namens de PThU en ds. Marco Batenburg namens de Protestantse Kerk in Nederland.

Keynote speaker

NRC-columniste dr. Rosanne Hertzberger is de keynote spreker deze middag. Zij gaat in haar lezing in op de relevantie van kerk, maar vooral theologie voor een seculiere samenleving. In haar columns in NRC laat zij geregeld zien dat zij niet schuwt positie te kiezen. Ze is scherp, spreekt beeldend en met duidelijke woorden en gaat het debat niet uit de weg.

Student speech

Tabitha van Krimpen, masterstudent aan de PThU en Jonge theoloog des vaderlands, reflecteert op de vraag hoe de kerk en de theologie ook in 2040 aantrekkelijk zijn voor jongeren. Zij doet dit vanuit het perspectief van jonge actieve kerkganger en theologiestudent.

  • Rosanne Hertzberger
  • Tabitha van Krimpen
  • Benno van den Toren
  • René de Reuver
  • Marco Batenburg


Viering

De middag wordt afgesloten met een viering waarin ds. Jasja Nottelman, academiepastor, en ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland voorgaan. Het Vocaal Theologen Ensemble, aangevuld met studenten en medewerkers van de PThU, onder leiding van dr. Hanna Rijken, zorgt voor de muzikale omlijsting.

Programma

13.30 - 14.00 uur:  Ontvangst, koffie en thee
14.00 - 16.00 uur:  Programma afgesloten met een viering
16.00 - 17.30 uur:  Receptie

Livestream

Vanaf 14.00 uur kunt u hier de opening van het academisch jaar live volgen.

Livestream opening academisch jaar 0:00

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.