Keynote Aruna Gnanadason: Negotiating good life in times of crisis

4 april 2022 16:30

Dr. Aruna Gnanadason zal de openingskeynote verzorgen van de internationale PThU-conferentie over het goede leven in tijden van crisis. Dr. Gnanadason is de voormalig directeur van het World Council of Churches Programme on Women in Church and Society in Chennai, India.

Abstract

Ik besloot het thema van deze conferentie als titel van mijn presentatie te behouden, omdat het zo inspirerend is. Te midden van enorm lijden en doden die de COVID-pandemie heeft veroorzaakt over de wereld, en met name in India, dat (volgens WHO-rapporten) het op een na grootste aantal COVID-gerelateerde sterfgevallen ter wereld heeft. Onze gesprekken waren gericht op de uitdaging voor christenen om te reageren op de context: om theologische antwoorden te vinden op het lijden en om de impact van het virus in onze samenlevingen en de wereld aan te pakken. Het heeft vele vormen van discriminatie en zelfs verdeeldheid in onze samenleving aan het licht gebracht - klasse, geslacht, religie en kaste zijn allemaal blootgelegd als de kern van het onrecht dat onze wereld teistert. Het onthulde de onbekwaamheid van onze regering om met de impact van het virus om te gaan, en de schaamteloze minachting van alle democratische instellingen en de rechten van met name de meest kwetsbaren. Elke dag legde een nieuwe uitdaging bloot in de poging om over het leven zelf te onderhandelen. Ik realiseerde me dat we een belangrijke dimensie over het hoofd hadden gezien en het thema van deze conferentie nodigt ons uit om dit te verkennen. We kunnen niet tevreden zijn met het opnieuw opbouwen van wat we hadden in pre-COVID-tijden en doen alsof het oké is om daarnaar terug te gaan. We moeten onderhandelen over een goed leven! In deze keynote wordt ingegaan op enkele kwaliteiten van een ‘goed leven’ en op enkele stappen om daar te komen.

Bekijk keynote

The keynote is hier live te bekijken vanaf 16.30 uur. Druk op de afspeelknop om de video aan te zetten.

Keynote Aruna Gnanadason: Negotiating good life in times of crisis

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.