Studiedag 'Religieuze moderniteit en de plaats van religie in de huidige samenleving'

11 november 2021

Het tijdschrift NTT Journal for Theology and the Study of Religion organiseert een studiemiddag in de Thomas in Amsterdam-Zuid ter gelegenheid van zijn 75-jarig jubileum. Op deze studiedag 'Religieuze moderniteit en de plaats van religie in de huidige samenleving' wordt het jubileumnummer van het tijdschrift als boekuitgave door AUP gepresenteerd. 

Het boek bevat bijdragen van internationaal gerenommeerde godsdienstsociologen over een belangrijke tekst die Charles Taylor vijfentwintig jaar geleden schreef over religie en moderniteit. Taylor blikt in het boek ook zelf terug op zijn tekst en reageert op de bijdragen.

Op de studiedag van 11 november reageert Herman Paul, hoogleraar geschiedenis van de geesteswetenschappen in Leiden, op het boek en reflecteert Sophie van Bijsterveld, hoogleraar empirische en praktische religiewetenschap met als leeropdracht religie, recht en samenleving, op de plaats van religiein de huidige samenleving. Charles Taylor zal op de studiedag per video reageren.

Meer informatie en aanmelden via de knop 'Aanmelden'.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.