Uit welke bundels zingt men in kerkelijk Nederland?

8 oktober 2021

Welke muziekbundels zijn er in de Nederlandse kerken in gebruik? Hoe wordt de samenzang begeleid? Wat is er de afgelopen tien jaar veranderd en hoeveel discussie geeft dat? Hanna Rijken presenteert deze middag haar onderzoek.

Onderzoek

In 2013 verscheen het Liedboek. Zingen en bidden in huis en kerk. Kort daarop verschenen diverse andere liedbundels, zoals HemelhoogWeerklank en Zangen voor zoeken en zien. In een interview in het Nederlands Dagblad stelde journalist Wim Houtman liturgiewetenschapper dr. Hanna Rijken de vraag hoe de verschillende bundels ingang zouden vinden in kerkelijk Nederland. Dat bracht hen op het idee van het opzetten van een Kerkmuziek Onderzoek Nederland. 

Bijna 600 gemeentes en parochies uit de volle breedte van kerkelijk Nederland deden mee aan het onderzoek. Op 2 oktober presenteert dr. Hanna Rijken de uitkomsten ervan en u bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Wat u deze middag kunt verwachten? Een presentatie van de onderzoeksgegevens, muziek, reacties van deskundigen uit diverse hoeken van het kerkelijk landschap en discussie met de zaal.

De organisatie van deze middag is in handen van de PThU en het Nederlands Dagblad.

Praktische informatie

Datum: 8 oktober 2021 (LET OP! nieuwe datum!)
Tijd: 14.00 - 16.00 uur, inloop is vanaf 13.30 uur
Locatie: Nieuwe Kerk, Leusderweg 110, Amersfoort
Kosten: 10 Euro per persoon, studenten betalen 7,50.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om u aan te meden voor deze bijeenkomst. U kunt wel op de informatielijst geplaatst worden. Stuur hiervoor een e-mail naar communicatie @ pthu.nl (gelieve de spaties in het e-mailadres weg te laten).

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.