Reizende tentoonstelling 'Slavernijverleden en kerken in Nederland'

15 oktober t/m 27 december 2021

We moeten dóór - niet met ontkenning maar met besef. Met de reizende beeldtentoonstelling 'Slavernijverleden en kerken in Nederland' hopen de initiatiefnemers bij te dragen aan de gezamenlijke verwerking van het slavernijverleden in Nederland. De tentoonstelling is tot aan de kerst te zien bij de PThU in Amsterdam.

Wie?

De beeldtentoonstelling is een initiatief van de Werkgroep Heilzame Verwerking Slavernijverleden in samenwerking met de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). We nodigen u met groot genoegen uit om een kijkje te nemen aan deze reizende tentoonstelling onder curatorschap van Vincent van Velsen

Waarom deze tentoonstelling?

De tentoonstelling is een innovatief initiatief om in de polariserende samenleving kleinschalige ontmoetingen van mens tot mens te faciliteren en om vastgeroeste denkpatronen, verbeeldingen en houdingen te veranderen.

Wanneer?

De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op 14 oktober 2021 (in besloten kring). Vanaf 15 oktober is deze open voor publiek. De tentoonstelling is tot aan de kerst te bekijken bij de PThU. Daarna gaat tentoonstelling op reis langs verschillende kerkelijke gemeentes in Nederland om ontmoetingen rondom het thema nog meer context-bepalender te maken.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.