Dagje college lopen

21 april 2021

Nieuwsgierig naar de studie theologie aan de PThU? Kom een online college volgen! Je volgt samen met eerstejaars studenten uit de bachelor een college over ethiek in het christendom en de islam.

Meeloopcollege 'Leer en leven: ethiek in christendom en islam' 

Het college waarmee je online meeloopt is afkomstig uit de module Leer en leven: ethiek in christendom en islam. Omdat het een college is dat verplicht is voor de eerstejaars uit de joint-bachelor Theologie van de VU en PThU, geeft het college je een goed beeld van wat je tijdens de studie kunt verwachten. Ook ervaar je hoe het is om samen met andere studenten online een college te volgen.

Over het college

De centrale vraag in deze module is wat in de christelijke en islamitische tradities wordt verstaan onder ‘het goede leven’ en hoe gelovigen dat leven in de huidige tijd vorm (willen) geven. Voor het beantwoorden van deze vraag onderzoeken we fundamentele visies op wie God is en de mens, en wat de status is van het leven op aarde. Hoe bakenen deze religies concrete morele kwesties af en hoe gaan gelovigen hiermee om? In de colleges brengen we historische ontwikkelingen in kaart en komen actuele discussies over morele kwesties aan de orde. Daarbij zullen we ontdekken hoe groot de diversiteit is binnen de verschillende tradities.

De docenten van dit college

  • Petruschka Schaafsma
    Universitair docent Ethiek
  • Welmoet Boender
    Universitair hoofddocent Islam studies


Meld je aan

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.