Webinar Leven na seksueel geweld, een ontdekkingsreis door de woestijn

3 februari 2021 14:00 - 15:00

Seksueel misbruik verandert je voor het leven. Eén op de drie vrouwen en één op de vijf mannen heeft seksueel geweld ervaren in onze samenleving. De #MeToo beweging heeft ons hier nog bewuster van gemaakt. Onlangs werd het programma 'Geraldine en de Vrouwen' uitgezonden. Hierin worden zes vrouwen gevolgd die PTSS hebben vanwege seksueel geweld wat zij als kind of recent hebben meegemaakt. In deze webinar doet een van hen haar verhaal.

Ervaringen

Eén van de vrouwen uit het programma is Hannah. Zij komt deze middag in het webinar haar ontdekkingsreis vertellen. Met haar ervaringsverhaal wil zij delen hoe moeizaam haar reis door de woestijn is (geweest), om zo anderen te leren wat in dergelijke situaties helpend is en wat niet. Wat heeft geholpen en wat kunnen omstanders, sociaal netwerk, kerk, school doen om tijdig in te grijpen? Andries Scherpenzeel, Begeleidingskundige op de Christelijk Hogeschool Ede, gaat deze middag met Hannah in gesprek over de ontdekkingsreis door woestijn.

Eerste in een serie

Dit webinar is georganiseerd door de CHE in samenwerking met de PKN, De Veilige kerk.nl, VPSG, meldpunten misbruik, SMPR en de PThU organiseren in een serie studiemiddagen over seksueel geweld en religie. Inschrijven kan via de website van de CHE.

De volgende studiemiddag in deze reeks staat gepland op 26 mei om 13.30 uur. Zet deze alvast in uw agenda. Op 3 februari zullen we u het programma laten zien.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.