Afscheid Theo Witkamp: “Zij meenden dat het een geestverschijning was”

8 december 2020

Dr. L.T. Witkamp, voorbeeldig generalist en theoloog met lef, nieuwtestamenticus, supervisor en wat niet al, neemt op 8 december afscheid van de PThU.

Afscheidscollege

Bij verreweg de meeste theologische onderwerpen zou Theo Witkamp in een gesprek zomaar kunnen zeggen: “Daarover zie ik zo een college voor me. En ik zou dat college ook wel willen geven.” Met een college over de plaats van  beroepsvorming en spiritualiteit in het theologische curriculum onder de titel "Zij meenden dat het een geestverschijning was" neemt hij dan ook afscheid van de PThU.

In het afscheidscollege zal Theo Witkamp werk en methode van het Centrum voor Beroepsvorming en Spiritualiteit op muzikale wijze voor het voetlicht brengen. Melodieus en ritmisch zal hij tonen waar het in dit werk om gaat, hoe het is ontstaan, en welke plaats het toekomt in het theologische academische onderwijs en onderzoek.

Hij kiest daarbij positie in een spannende discussie die volop actueel is. Daarom zal er ook op Theo’s inzichten gereageerd worden, onder meer door prof. dr. Maarten Wisse, hoogleraar dogmatiek van de PThU. En natuurlijk zal Theo ook nog door anderen op gepaste wijze in het zonnetje worden gezet.

Ook al moet het allemaal online: het belooft een feestelijke middag te worden.

Praktische informatie

Locatie: livestream via YouTube
Datum: dinsdag 8 december 2020
Tijd: 15.00 - 17.00 uur

Vanwege de coronacrisis vindt het programma in aangepaste vorm plaats via een livestream op ons YouTube-kanaal. Hierover volgt zo spoedig mogelijk meer informatie.

Aanmelden en afscheidsbericht voor Theo achterlaten?

Via het formulier kunt u zich aanmelden voor de zoomsessie waarin het afscheid plaatsvindt. Zo kunt u vanuit huis het afscheid bijwonen. Het is ook mogelijk om via het formulier een korte afscheidsgroet voor Theo Witkamp achter te laten. De afscheidsgroeten worden gebundeld aan Theo aangeboden.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.