Webinar 'Context and catholicity in the science and religion debate'

12 november 2020 20:00 - 21:30

Beperkt de dominantie van het westerse perspectief de verdere ontwikkeling van het wetenschaps- en religiedebat? In dit webinar gaan Klaas Bom en Benno van den Toren in op deze vraag in relatie tot hun recent verschenen boek Context and catholicity in the science and religion debate. Intercultural Contributions from French-speaking Africa (Brill, 2020). Ze pleiten voor een interculturele benadering van het raakvlak tussen wetenschap en religie.

Inhoud van het webinar

Tijdens het (Engelstalige) webinar bespreken Klaas Bom en Benno van den Toren hun project 'Wetenschap en religie in Franstalig Afrika' en presenteren ze de belangrijkste punten van hun boek. Ook vertellen ze meer over hun veldonderzoek onder christelijke studenten en academici in Abidjan, Kinshasa en Yaoundé. Hoe benaderen zij het raakvlak tussen wetenschap en religie en welke rol spelen de traditionele Afrikaanse opvattingen in hun perspectief op wetenschap en religie?

 • Klaas Bom
  Universitair docent Dogmatiek
 • Prof. Benno van den Toren
  Hoogleraar Interculturele theologie

Na de bespreking reageren professor Jesse Mugambi (Nairobi) en professor Ignacio Silva (Buenos Aires) op de studie. Zij publiceerden eerder over het raakvlak tussen wetenschap en religie.

Vervolgens krijgen deelnemers de kans om bij te dragen tijdens de Q&A.

 • Prof. Jesse Mugambi
  Professor of philosophy and religious studies, University of Nairobi
 • Prof. Ignacio Silva
  Professor Philosophy of Religion, Universidad Austral

Aanmelden

Het webinar is gratis bij te wonen. Aanmelden kan tot en met 12 november, 12.00 uur CET. Na aanmelding ontvangt u een link om het webinar te kunnen bijwonen.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.