Symposium: Building Bridges towards a more Humane Society

16 t/m 17 oktober 2020

In 1994 startte het programma Bridging Gaps (voorheen Breuken en Bruggen of Puentos y Roturas). 25 jaar later hebben meer dan 250 studenten uit 40 landen die tot verschillende denominaties behoren deelgenomen aan het programma. Dit online symposium is bedoeld om enkele van de uitstekende bijdragen van voormalige deelnemers op het gebied van contextuele theologie te vieren en te delen.

Over het Bridging Gaps-programma

Het Bridging Gaps-programma heeft tot doel interculturele en oecumenische uitwisseling tussen deelnemers uit het Zuiden te vergemakkelijken en contextuele theologie te bevorderen. Door middel van contextuele Bijbelstudies, lezingen over hermeneutiek, individueel onderzoek en intercontextuele uitwisseling leren de deelnemers hoe context iemands begrip van theologie beïnvloedt, en hoe context theologie kan verrijken.

Over het symposium

In een tweedaags programma geven oud-deelnemers en anderen die bij het programma zijn aangesloten lezingen over theologie in de context van gedwongen migratie, genderongelijkheid, ecologische crises en economisch onrecht.

Sprekers

Onder de sprekers zijn:

  • Lady Mandalika, kandidaat-promovendus in Old Testament Studies, Vrije Universiteit
  • Mary-Luz Reyes Bejarano, Professor bij Corporación Universidad Reformada in Barranquilla (Columbia)
  • Em. Rev Manuel Ernesto, Bisschop van het Anglicaanse bisdom van Nampula (Mozambique)
  • Dr. Darío Barolín, uitvoerend secretaris van de Latin America Alliance of Presbyterian and Reformed Churches (AIRPAL)
  • Dr. Charlene van der Walt, universitair docent Gender and Religion aan de Universiteit van KwaZulu-Natal (Zuid-Afrika)

Deze lijst zal worden bijgewerkt naarmate we dichter bij het symposium komen!

Deelnemers van over de hele wereld zijn welkom

Omdat dit een digitale bijeenkomst is, kunnen we sprekers en deelnemers van over de hele wereld verwelkomen. Het schema van de eerste dag van het symposium is ontworpen om deelnemers uit tijdzones in Amerika, Afrika en Europa tegemoet te komen. Het schema van de tweede dag van het symposium is ontworpen om deelnemers uit tijdzones in Azië, Afrika en Europa tegemoet te komen.

Aanmelden

Het symposium vindt plaats via Zoom. De Zoom-uitnodiging wordt naar alle geregistreerde bezoekers gestuurd. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Geef aan op welke dag(en) je wilt deelnemen.

Het Bridging Gaps-programma wordt gesponsord door Kerk in Actie, VUvereniging, Stichting Sormani Fonds, Nederlands Luthers Genootschap, Stichting Catherina Halkes Fonds, Doopsgezind Seminarium, Remonstrans Seminarium en Baptistenseminarium.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.