Online conferentie 'Het kind en het badwater'

8 oktober 2020 09:00 - 15:00

Elke geestelijke verzorger komt in zijn of haar praktijk met rituelen in aanraking:  het opleggen van een hand, het inzegenen van een cel, het branden van wierook of het lopen van een vaste route. In de loop van de afgelopen decennia is in de geestelijke  verzorging echter steeds meer de nadruk komen te liggen op het gesprek, en lijkt het ritueel het kind dat met het badwater is weggegooid. Dit gaat in tegen de dagelijkse praktijk van de geestelijke verzorging waarin rituele competentie juist steeds belangrijker wordt. De online conferentie 'Het kind en het badwater' gaat hierop in. 

Over de conferentie

Tijdens de conferentie zal er vanuit allerlei perspectieven op rituele competentie gereflecteerd worden; zo komen onder meer een praktisch theoloog, een cultuurpsycholoog en een liturgie-wetenschapper aan het woord. De aanwezige geeste- lijke verzorgers krijgen daarnaast alle ruimte hun praktijkervaring in te brengen door middel van interviews, workshops en andere vormen van interactie. In de loop van de dag werken we gaandeweg naar een omschrijving van rituele competentie toe, die aan het einde van de dag gepresenteerd wordt.

Praktische informatie 

De kosten voor de conferentie bedragen 35 euro (20 euro voor studenten) en zijn via de aanmeldlink te voldoen.

Deelnemers aan de conferentie ontvangen daarnaast 20% korting op de bundel die naar aanleiding van de conferentie zal verschijnen.

Kijk voor meer informatie op www.ucgv.nl/conferentie2020

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.