Webinar: Wie laten we doodgaan?

22 april 2020 20:00 - 21:00

Wat is een mensenleven waard? De coronacrisis brengt die vraag pijnlijk voor het voetlicht. Met de huidige druk op de zorg en nog geen zicht op een vaccin, lijkt het onafwendbaar dat we hartverscheurende keuzes moeten maken. De vitale oudere of de vitale veertiger? Oma of de economie? Moeder of maatschappelijk werker? Ethici Theo Boer en Frits de Lange spreken tijdens dit webinar over de vraag: als het erop aankomt, wie laten we dan doodgaan?

Programma

20.00 uur: Theo Boer bespreekt het duivelse dilemma waar zorgverleners mogelijk voor komen te staan als de druk op de zorg te groot wordt. Als er nu of bij een volgende uitbraak te weinig IC-bedden zijn, mogen dan leeftijd, fair share, leefstijl of maatschappelijke positie meespelen?

20.15 uur: Frits de Lange gaat in op de achtergronden: hoe bepalen we de waarde van een mensenleven? Hij belicht die vraag vanuit de ethische theorie (utilisme, Immanuel Kant) en bespreekt ook of we mogen verlangen dat de één zijn of haar leven opoffert voor anderen.

20.30 uur: Q&A – Na de besprekingen is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Onze sprekers beantwoorden vragen van deelnemers en discussiëren hier onderling over.

Kosten

Deelname aan het webinar is gratis.

Locatie

Het webinar vindt plaats via Zoom. Hiervoor is alleen toegang nodig tot een laptop of desktop computer.

Aanmelden

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.