Vacature wetenschappelijk coördinator ad interim IRiLiS

18 augustus 2022

In verband met zwangerschapsverlof van de coördinator zoekt het IRiLiS per begin oktober 2022 een wetenschappelijk coördinator ad-interim. Het gaat om een tijdelijk contract voor de duur van circa vier maanden (0,3 fte).

Wat is IRiLiS?

De Protestantse Theologische Universiteit is penvoerder van het Instituut voor Rituele en Liturgische Studies (IRiLiS), het interuniversitair platform voor innovatief onderzoek in het veld van de Liturgische en Rituele Studies. IRiLiS stimuleert exploratief, contextueel onderzoek, vaak met een multidisciplinaire insteek.

IRiLIS brengt in een nationaal en internationaal netwerk verschillende partners samen; academische, maar ook maatschappelijke en kerkelijke partners. Naast hoogwaardig onderzoek werkt IRiLiS aan kennisvalorisatie. Dit betekent dat onderzoek vaak wordt opgezet en uitgevoerd in samenwerking met maatschappelijke en kerkelijke partners.

Wat ga je doen?

Concreet omvatten de werkzaamheden in deze periode voornamelijk:

  • redigeren van een (Engelstalig) manuscript binnen de serie Liturgia Condenda
  • publicatie van het Yearbook for Ritual and Liturgical Studies (reguliere en jubileum editie)
  • coördinatie van de jubileumconferentie op 21 oktober 2022
  • bestuursvergaderingen voorbereiden en notuleren
  • samenstellen van een nieuwbrief
  • bijhouden website, social media en e-mail

Wat heb je nodig?

Je bent (bijna) gepromoveerd in de Liturgische en Rituele Studies of een aanverwante discipline.  Je bent een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden. Je beschikt over goede redactionele vaardigheden (academic editing), zeer goede kennis van en vaardigheden in het Engels. Je hebt een positieve houding ten opzichte van de protestantse identiteit van de PThU.

Wat bieden wij?

Een interessante functie bij de PThU, een organisatie die snel verandert. Je werkt vanuit de PThU locatie in Amsterdam. Er heerst een prima werksfeer. We hebben aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken. Wij stimuleren je om je deskundigheid te bevorderen.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 (schaal 10) bruto per maand. Daarnaast krijg je 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel Medewerker Kennisvalorisatie 4. De arbeidsovereenkomst wordt tijdelijk aangegaan voor de duur van vier maanden.  Je kunt rekenen op een ruime bijdrage aan de ABP-pensioenregeling, krijgt een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer en kunt arbeidsvoorwaarden fiscaal uitruilen.

Wie zijn wij?

De PThU is een omgeving waarin fascinatie voor wat geloof met mensen doet de boventoon voert. Wij bieden (post)academisch onderwijs voor theologische professionals, maatschappelijke en kerkelijke organisaties en andere geïnteresseerden. Wij leiden onder meer predikanten op voor de PKN en voeren onderzoek uit naar ontwikkelingen in geloof, kerk en wereldchristendom. Voor meer informatie over onze organisatie kijk op www.pthu.nl

Meer informatie over IRiLIS vind je op www.pthu.nl/irilis.

Wil je meer weten over de procedure of de vacature?

Neem dan vooral contact op met de huidige coördinator, dr. Janieke Bruin, via irilis@pthu.nl.

Solliciteren?

Stuur dan vóór 14 september je motivatiebrief met een actueel cv naar sollicitatie@pthu.nl