Over ons

Het IRiLiS (Instituut voor Rituele en Liturgische Studies) houdt zich bezig met de studie naar rituelen en liturgie. Rituelen en liturgie zijn veelomvattend: het gaat niet alleen over gestileerde handelingen en symbolische taal, maar ook over identiteit, cultuur, religie en nog veel meer. Het IRiLiS stimuleert en co├Ârdineert innovatief wetenschappelijk onderzoek op dit gebied en geeft verschillende wetenschappelijke publicaties uit. Net zo belangrijk voor het IRiLiS is de kennisverspreiding onder professionals uit de praktijk. Het IRiLiS organiseert bijvoorbeeld bijeenkomsten voor voorgangers en geestelijk verzorgers.

Netwerk

Het IRiLiS heeft een groot en divers netwerk. Zo zijn er bijvoorbeeld tientallen wetenschappelijke experts op het gebied van ritueel en liturgie betrokken bij de verschillende series die het IRiLiS uitgeeft. Naast dit grote, internationale netwerk van wetenschappers, heeft het IRiLiS ook een groot netwerk van professionals uit de praktijk. Denk hierbij aan geestelijk verzorgers, ritueelbegeleiders, voorgangers en kerkmusici. Via onze nieuwsbrief en deze website houden we onze partners op de hoogte van het reilen en zeilen van het Instituut.

  • "We have moved beyond the church, beyond the liturgical movement, beyond liturgical studies - but ritual and liturgy have remained and require ongoing study."
    Marcel Barnard
    Jaarboek voor Liturgieonderzoek 31 (2015), p. 12
  • "All in all, the book is a marvellous addition to liturgical science."
    Ecclesia orans
    Book review of Liturgica Condenda 30