PThU ondertekent MOU met Middle Eastern Graduate Consortium

23 januari 2024

De Protestantse Theologische Universiteit en het Middle Eastern Graduate Theological Consortium hebben op vrijdag 19 januari een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend. Dit MOU maakt de weg vrij voor samenwerking tussen de PThU en het Consortium voor het aanbieden van contextueel gewortelde doctorale graden in de theologie voor de regio Midden-Oosten.

Partners

Het consortium bestaat uit het Arab Baptist Theological Seminary uit Beiroet, Bethlehem Bible College en het Evangelical Theological Seminary van Caïro, drie vooraanstaande theologische instellingen uit de regio. De PThU zal toezicht houden op het programma en de graden uitreiken. Het consortium zal bijdragen aan het gezamenlijke onderwijs met een voorbereidend programma, met doctoraalcolloquia in de regio en door een tweede promotor te leveren voor elk project.

Contacten opbouwen

De PThU is enthousiast over deze nieuwe onderneming, omdat het de universiteit in staat stelt contacten op te bouwen in deze regio met haar oude christelijke tradities. Het maakt het mogelijk om binnen het doctoraatsprogramma een track te ontwikkelen die geworteld is in deze regio en groeit in uitgebreide interactie met de theologische, religieuze en sociale uitdagingen van deze context. We geloven dat we net zoveel te leren hebben als dat we kunnen bijdragen.

Ondersteuning

Het MOU werd ondertekend door Dr. Kees Boele, voorzitter van het bestuur van de PThU en Dr. Elie Haddad, voorzitter van ABTS, in aanwezigheid van Dr. Evan Hunter van Scholar Leaders International, die het proces op verschillende manieren ondersteunde. Dr. Jack Sara en Dr. Samuel Rosfy, voorzitters van BBC en ETSC, namen online deel.

We hopen de eerste studenten in dit nieuwe programma in 2025 te verwelkomen.