David VanDrunen start als research fellow

16 mei 2022

Dr. David VanDrunen verblijft van 28 mei tot 25 juni 2022 aan de PThU als senior Research Fellow. Dr. VanDrunen is Robert B. Strimple Professor of Systematic Theology and Christian Ethics aan Westminster Seminary California Seminary (VS).

Activiteiten

Tijdens zijn verblijf zal hij werken aan zijn onderzoek op het gebied van deugdethiek en Protestantse theologie in het kader van zijn driedelige boekproject over Reformed Ethics. VanDrunen zal gastcolleges verzorgen aan masterstudenten in het themaveld 'Begeleiden' over de theologische antropologie. Ook neemt hij deel aan een seminar van het Moral Compass Project en verzorgt hij een respons op de online internationale conferentie van het International Reformed Theological Institute over 'Theology Facing Climate Change'. Daarnaast verzorgt hij een bijdrage aan een book panel op de conferentie van The European Academy of Religion in Bologna over Pieter Vos’ monografie 'Longing for the Good Life: Virtue Ethics after Protestantism'.

Over het research fellowship

Via het research fellowship programma nodigt de PThU internationale onderzoekers uit om gedurende een maand als gastonderzoeker aan de PThU te verblijven. Het is de bedoeling dat zij tijdens hun verblijf een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het onderzoek en de onderzoeksfoci van de PThU: Mediating Good Life en Moving Identities. Tevens beoogt de PThU met het programma een impuls te geven aan de verdergaande internationalisering van haar onderzoek, door samenwerking met internationale partners op te zetten of nader vorm te geven en internationale co-publicaties te stimuleren.

Hoewel het programma in eerste instantie gericht is op het onderzoek, verzorgen research fellows ook gastcolleges om zo bij te dragen aan de internationale en interculturele dimensie van het onderwijs aan de PThU. Hoewel de universiteit een studieverblijf in het buitenland sterk aanmoedigt streeft zij naar internationalisation for all, dus ook voor de thuisblijvers.

Foto: Benedict Chua

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.