Marnus Havenga is nieuwe research fellow

26 april 2022

Dr. Marnus Havenga verblijft van 9 mei tot 9 juni 2022 aan de PThU in Amsterdam als junior research fellow. Dr. Havenga is postdoctoral research fellow en ‘contractdocent' bij het departement Systematische Theologie en Ecclesiologie van de theologische faculteit van de universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika).

Activiteiten

Tijdens zijn verblijf zal hij werken aan zijn onderzoek op het gebied van theologie, liturgie en de kunsten, zowel in als buiten kerkelijke settings. Marnus Havenga zal in elk geval in Amsterdam een gastcollege verzorgen aan bachelorstudenten in de module ´Bijbel en blasfemie´, naar aanleiding van zijn proefschrift over religieuze thema’s en motieven in Zuid-Afrikaans anti-apartheid-protesttheater. Verder zal hij een lezing over zijn promotieonderzoek geven voor de leerstoelgroep Practices Amsterdam.

Over het research fellowship programma

Via het research fellowship programma nodigt de PThU internationale onderzoekers uit om gedurende een maand als gastonderzoeker aan de PThU te verblijven. Het is de bedoeling dat zij tijdens hun verblijf een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het onderzoek en de onderzoeksfoci van de PThU: Mediating Good Life en Moving Identities. Ook wil de PThU met het programma een impuls geven aan de verdergaande internationalisering van haar onderzoek, door samenwerking met internationale partners op te zetten of nader vorm te geven en internationale co-publicaties te stimuleren.

Internationalisatie

Hoewel het programma in eerste instantie gericht is op het onderzoek, verzorgen research fellows ook gastcolleges om zo bij te dragen aan de internationale en interculturele dimensie van het onderwijs aan de PThU. Hoewel de universiteit een studieverblijf in het buitenland sterk aanmoedigt streeft zij naar internationalisation for all, dus ook voor de thuisblijvers.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.