Expert missionair kerkzijn dr. Cathy Ross in Nederland

2 februari 2022

Dr. Cathy Ross is van 9 tot 21 februari in Nederland. Zij is hier als research fellow op uitnodiging van de PThU, in samenwerking met de Nederlandse Zendingsraad en de Protestantse Kerk.

Over Dr. Ross

Dr. Ross is een expert in het trainen van pioniers en andere mensen die missionair betrokken willen zijn op de wereld om hun heen. In een aantal ontmoetingen in Nederland gaat Dr. Ross in gesprek over intercultureel leren, missionair kerkzijn en het trainen van mensen op verschillende niveau’s. Zij geeft haar eigen unieke kijk op de Nederlandse situatie, op basis van haar ervaring en expertise met de wereldkerk. Tevens geeft ze een gastcollege aan studenten en staf van de PThU over missionair leiderschap.

Dr. Ross is hoofd van het Pioneer Mission Leadership Training programme in Oxford van de Church Mission Society (CMS) en lecturer aan Regent’s Park College van de Universiteit van Oxford. Zij is mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van MA programma’s in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van pionieren.

Research fellowship

Via het research fellowship nodigt de PThU internationale onderzoekers uit om gedurende een maand als gastonderzoeker aan de PThU te verblijven. Het is de bedoeling dat zij tijdens hun verblijf een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het onderzoek en de onderzoeksfoci van de PThU: Mediating Good Life en Moving Identities. Tevens beoogt de PThU met het programma een impuls te geven aan de verdergaande internationalisering van haar onderzoek, door samenwerking met internationale partners op te zetten of nader vorm te geven en internationale co-publicaties te stimuleren.

Hoewel het programma in eerste instantie gericht is op het onderzoek, verzorgen research fellows ook gastcolleges om zo bij te dragen aan de internationale en interculturele dimensie van het onderwijs aan de PThU. Hoewel de universiteit een studieverblijf in het buitenland sterk aanmoedigt streeft zij naar internationalisation for all, dus ook voor de thuisblijvers.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.