Joint bachelor Theologie is topopleiding volgens Keuzegids

11 november 2021

In de Keuzegids Universiteiten 2022 krijgt de joint bachelor Theologie (PThU/VU) het kwaliteitszegel 'topopleiding'. De opleiding behoort hiermee tot de beste in Nederland. Ook de bachelor Theologie van de Rijksuniversiteit Groningen, waarin de PThU een eigen traject heeft, werd tot topopleiding verkozen.

Hoge waardering

De bacheloropleiding scoort met name goed op het gebied van inhoud en docenten. Maar de studenten beoordelen ook toetsing en sfeer bovengemiddeld. Ronelle Sonnenberg, opleidingscoördinator van de joint bachelor: "Dit is een mooie beloning voor hard werken van gekwalificeerde ondersteunende en wetenschappelijke staf van de PThU en de VU faculteit Religie en Theologie. Fijn dat studenten met plezier bij ons studeren." 

Kwaliteitsmeting op basis van NSE21

De kwaliteitsmeting van de Keuzegids is gebaseerd op de studentenoordelen, afkomstig uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2021. Door de nieuwe opzet van de enquête zijn de beoordelingsthema’s (inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding, loopbaan en sfeer) anders dan in voorgaande jaren, waardoor er sprake is van een nulmeting. De nieuwe rankings van de best scorende universiteiten zijn daardoor niet vergelijkbaar met die van voorgaande jaren.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.