Dr. Kevin Yuill gastonderzoeker aan PThU

14 oktober 2021

Van 16 oktober tot 2 december 2021 verblijft dr. Kevin Yuill, universitair hoofddocent aan de University of Sunderland op het terrein van de moderne Amerikaanse geschiedenis aan de PThU als Research Fellow. Yuill is te gast in het kader van het Moral Compass Project (MCP), in het bijzonder het onderdeel ‘De ethiek van euthanasie en hulp bij zelfdoding’.

Yuill werd als atheïst en humanist onder meer bekend door zijn boek Assisted Suicide: The Liberal, Humanist Case against Legalisation (Basingstoke 2013). Tijdens zijn verblijf in Nederland zal hij werken aan zijn onderzoek op dit thema. Eén van de bedoelde uitkomsten is een of meer artikelen onder co-auteurschap met prof. Theo Boer en dr. Stef Groenewoud over het thema ‘Overlappende consensus tussen religieuze en seculiere visies op de legalisering van euthanasie’.

Via het research fellowship nodigt de PThU internationale onderzoekers uit om gedurende een maand als gastonderzoeker aan de PThU te verblijven. Het is de bedoeling dat zij tijdens hun verblijf een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het onderzoek en de onderzoeksfoci van de PThU: Mediating Good Life en Moving Identities. Tevens beoogt de PThU met het programma een impuls te geven aan de verdergaande internationalisering van haar onderzoek, door samenwerking met internationale partners op te zetten of nader vorm te geven en internationale co-publicaties te stimuleren.

Hoewel het programma in eerste instantie gericht is op het onderzoek, verzorgen research fellows ook gastcolleges om zo bij te dragen aan de internationale en interculturele dimensie van het onderwijs aan de PThU. Hoewel de universiteit een studieverblijf in het buitenland sterk aanmoedigt streeft zij naar internationalisation for all, dus ook voor de thuisblijvers.

Yuill zal gastcolleges verzorgen aan de RUG-Bachelorcursus Theologische Ethiek en aan de Gronings-Amsterdamse cursus Ethics of Dignity. Ook lunches met studenten en met de medewerkers van het Moral Compass staan op het programma. Speciaal rond Yuill’s komst naar Nederland vindt er in de PThU-zaal te Amsterdam op maandag 25 oktober een Engelstalige discussie plaats over het thema The Humanist Case Against Completed Life. De ontmoeting is live en fysiek, de toegang vrij, aanmelden kan via onderstaande button:

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.