Bridging Gaps 2021 is van start

8 oktober 2021

Na twee jaar wachten was het eindelijk zo ver: eind augustus kwamen er weer studenten uit alle hoeken van de wereld naar Amsterdam om drie maanden deel te nemen aan Bridging Gaps. Doordat de wereld zich nog steeds middenin een pandemie bevindt, was het niet vanzelfsprekend dat iedereen de reis naar Nederland kon maken, maar sinds half september is de groep compleet. 

Colleges en bezoeken

De eerste kerkbezoeken zijn afgelegd, ze zijn bij verschillende kerkgenootschappen geweest en hebben onder andere een tour door het centrum van Amsterdam gehad met Amsterdam Underground.

Het merendeel van de colleges vindt gelukkig weer op de campus plaats, iets wat een belangrijke rol speelt voor de interactie met medestudenten. Daarnaast volgt een deel van de studenten dit jaar een vak aan de Foundation Academy in Amsterdam Zuid-Oost. De colleges, de interactie met medestudenten en ook de bezoeken buiten de universiteit zorgen voor een mix aan ervaringen bij de studenten.

Contact leggen

De eerste maand van het programma zit er inmiddels op. Komende tijd gaan de studenten hard aan de slag met hun onderzoek en staan er uiteraard nog enkele bezoeken op het programma. We zullen langsgaan bij de Foundation Academy en een bezoek brengen aan het Wereldmuseum in Rotterdam. Verder zullen de studenten nog enkele keren bij kerken door heel Nederland op bezoek gaan. En door de contacten die ze leggen, gaan ze ook op eigen houtje op pad: sommige studenten mogen een keer voorgaan in een gemeente of ze worden bijvoorbeeld uitgenodigd bij mensen thuis.

Paper presentaties op 18 november

Naast alle bezoeken en colleges moeten de studenten dus ook aan de slag om aan het eind van het programma een paper af te ronden. Halverwege november zullen de studenten de resultaten van hun onderzoek presenteren. U bent van harte welkom om op 18 november aan te sluiten bij deze presentaties!

Neem hiervoor contact op met Kirsten van der Ham (k.van.der.ham@pthu.nl) of Geke van Vliet (c.m.van.vliet@student.vu.nl).

Over Bridging Gaps

In het Bridging Gaps programma komen studenten uit Afrika, Azië, Oost-Europa en Latijns-Amerika naar Amsterdam. In een programma van drie maanden (september t/m november) komen zij in aanraking met de Nederlandse en elkaars context en leren daardoor op een andere manier tegen hun eigen context aan te kijken.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.