In memoriam: ds. A. de Waal

8 januari 2021

We herdenken ds. A. de Waal die op 14 december 2020 is heengegaan. Hij was nauw betrokken bij de Theologische Universiteit Kampen, een van de voorgangers van de PThU.

In memoriam 

Emerituspredikant ds A. van der Waal uit Doorwerth is maandag 14 december 2020 op 74-jarige leeftijd overleden.

Arie van der Waal werd op 21 mei 1946 in Rotterdam geboren. Na zijn studie aan de Theologische Universiteit Kampen werd zijn eerste gemeente in 1974 de Gereformeerde kerk van Abbenbroek-Zwartewaal. In 1979 verbond hij zich aan de Gereformeerde kerk van Middelharnis, Van 1986 tot 2005 maakte hij deel uit van het team geestelijke verzorging van het Groene Hart-ziekenhuis in Gouda. Daarnaast was hij kerkvisitator. In 2005 ging hij met emeritaat.

Ds. Arie van der Waal was zeer verbonden met de Theologische Universiteit Kampen: als student-assistent van prof. Wytzes gaf hij Grieks en Latijn en raakte hij betrokken bij het opleiden van zwarte studenten uit Zuid-Afrika, waardoor het wetenschappelijk corps aan de Afrikaanse universiteiten kleurrijker werd. Later werd hij voorzitter van het College van Curatoren aan de ThUK.

Arie van der Waal werd op 19 december te Arnhem begraven. Wij herdenken hem in eerbied en dankbaarheid voor wat hij voor de THUK als voorloper van de PThU betekend heeft. 

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.