Nieuw onderzoek: koren, cantorijen en zang(ers) in coronatijd

12 november 2020

Door de coronamaatregelen zijn veel koren noodgedwongen gestopt met repeteren en zingen tijdens kerkelijke vieringen. Dr. Hanna Rijken onderzoekt welke impact dit heeft op de zangers en de kerkdienst. Wordt het repeteren en het zingen in de liturgie gemist? En zo ja, wat wordt vooral gemist? Voelen de zangers zich nog verbonden met het koor? Verandert de verbondenheid tussen de zangers en de vieringen waarin zij zingen?

Doelgroep

Het onderzoek richt zich op koor- en cantorijzangers van 16 jaar en ouder die in de tijd voor de coronacrisis regelmatig of af en toe met een koor in vieringen (evensongs, vespers, zondagmorgendiensten, cantatediensten, Taizévieringen etc.) zongen.

Meedoen? 

Het invullen van de vragenlijst duurt 8-10 minuten. Invullen kan tot en met 15 december. De resultaten zullen in het voorjaar gepresenteerd worden.

Het onderzoek is onderdeel van het Kerkmuziek Onderzoek Nederland en het Choral Evensong Experiences Onderzoek van dr. Hanna Rijken, postdoc-onderzoeker aan de PThU. 

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.