Dorottya Nagy hoogleraar Theologie en Migratie

2 oktober 2020

De Protestantse Theologische Universiteit heeft dr. Dorottya Nagy per 1 oktober 2020 benoemd tot hoogleraar Theologie en Migratie.

Volhartig, verstandig en bezield ga ik aan het werk.

Dorottya Nagy (42 jaar) heeft haar sporen in de wetenschap verdiend op het gebied van theologie-missiologie. In deze leerstoel zal zij het Centre for Theology and Christianity World Wide CTCW mede vormgeven en haar kennis van theologie-missiologie delen met een breed publiek. Verder zal zij zich in het bijzonder richten op internationale contacten en uitwisselingen met strategische partners op het gebied van migratie. Nagy zet daarbij haar expertise op Midden- en Oost- Europa in.

Nagy: 'Ik ga deze leerstoel volhartig, verstandig en bezield bekleden. Theologie kan voor mij niet zonder passie, compassie en eigen spiritualiteit. Vanuit theologisch perspectief ga ik onderzoeken wat migratie doet met christelijke gemeenschappen en samenlevingen in Europa en wereldwijd, en wat deze samenlevingen en christelijke gemeenschappen met migratie doen.'

De totstandkoming van deze leerstoel is financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Zonneweelde, Nederlands Luthers Genootschap, Stichting Leerlingen tussen de Volken en Stichting Ondersteuning Central and Eastern European Organizations for Mission Studies.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.