Nieuwe coronamaatregelen: wat betekent dat nu voor ons?

7 mei 2020

Het kabinet heeft de afgelopen week de nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. De aangekondigde versoepeling van de maatregelen wordt fasegewijs ingevoerd. Deze ‘route’ van stapsgewijze versoepeling kent belangrijke momenten, ook voor ons.

  • 11 mei: De meeste contactberoepen mogen weer beginnen. Basisscholen en kinderopvang gaan weer open, net als openbare bibliotheken. Dit geldt niet voor ons als universiteit: de gebouwen in Amsterdam en Groningen blijven tot 1 juli gesloten. Wel wordt nagedacht over een mogelijke beperkte openstelling en de voorwaarden die daar voor gelden. Tot 1 juli geen fysiek onderwijs, dus onderwijs PThU blijft online.
  • 1 juni: Horeca kan beperkt beginnen, net als theaters en bioscopen. Middelbaar onderwijs start weer. Het OV zal de dienstverlening zo veel mogelijk hervatten, mondkapjes in OV wordt verplicht. Over thuiswerken en, mogelijk, beperkte bijeenkomsten na 1 juni, wordt de komende weken een besluit genomen. Tot 1 juli geen fysiek onderwijs, dus onderwijs PThU blijft online.
  • 1 juli:  Uitbreiding toegang horeca en culturele instellingen. Dit geldt ook voor kerken. Over het onderwijs in de zomerperiode, na 1 juli, wordt de komende weken een besluit genomen. 
  • 1 september: Over grote events is nog geen besluit genomen. Er zal meer duidelijkheid zijn over evenementen en bijeenkomsten die door PThU worden georganiseerd als bekend is welke maateregelen de overheid neemt in de periode voorafgaand aan 1 september. Dan weten we ook meer over o.a. de opening van het academisch jaar en de wijze waarop deze wordt gehouden. De voorbereidingen voor het nieuwe studiejaar voor onze bachelor-, premaster- en masteropleidingen zijn in volle gang. Hoe het onderwijs er uit gaat zien wordt de komende periode bepaald. 

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.