Keuzegids geeft pluim én verbeterpunten aan opleidingen PThU

12 maart 2020

De Keuzegids masters 2020 geeft de eenjarige Master of Theology van PThU ook dit jaar weer een dikke pluim. De opleiding Predikantschap in Groningen doet het ook goed. Voor de opleiding Gemeentepredikant in Amsterdam ziet de gids nog een heel aantal verbeterpunten. 

De Keuzegids is gebaseerd op studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête.

Hoge waardering voor Master of Theology

In Groningen scoort de internationale Master of Theology hoge ogen. Docenten, programma, begeleiding en faciliteiten krijgen allemaal een dikke voldoende. "De studenten beoordelen onze eenjarige Engelstalige masteropleiding opnieuw op alle fronten zeer positief,” aldus opleidingscoördinator Henk van den Bosch. “Daarmee geven ze een groot compliment aan de docenten en ondersteuners die deze opleiding verzorgen. En dat compliment onderstreep ik graag: veel collega's zijn met hart en ziel bij de opleiding en bij de studenten betrokken, en dat toont zich in deze prachtige beoordeling!”

Tevredenheid over opleiding Predikantschap

Ook de opleiding Predikantschap in Groningen scoort goed, met vooral tevredenheid over de praktijkgerichtheid en de begeleiding. Alleen met de studeerbaarheid hebben studenten soms nog moeite. “De driejarige masteropleiding Predikantschap wordt behoorlijk positief beoordeeld door onze studenten,” zegt Henk van den Bosch, “en daar zijn we heel blij mee. Tegelijk is er, bijvoorbeeld waar het gaat om de studeerbaarheid, ruimte voor verbetering. Daar zetten we met de onderwijsherziening vol op in. Ik kijk dan ook optimistisch uit naar de beoordeling van volgend jaar!”

Verbeterpunten in Amsterdam

Bij de opleiding Gemeentepredikant in Amsterdam zijn de studenten wel tevreden over de praktijkgerichtheid, de begeleiding en faciliteiten. Studeerbaarheid, toetsing en de wetenschappelijke vorming scoren minder hoog. “In het nieuwe programma dat we komend jaar willen invoeren, zullen op dit punt zeker verbeteringen te merken zijn,” zegt directeur onderwijs Ciska Stark. “Er komen niet meer dan twee vakken naast elkaar, grotere toetseenheden en een heldere relatie tussen het wetenschappelijk onderzoek en het meer beroepsgerichte onderwijs.” De onderwijscommissie en de universiteitsraad buigen zich momenteel over deze plannen en beslissen hierover op 23 maart.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.