Mark de Jager is Jonge Theoloog des Vaderlands

16 november 2019

Na een spannende strijd tussen zes studenten theologie die waren genomineerd voor de titel Jonge Theoloog des Vaderlands, is PThU/RUG-student Mark de Jager tijdens de Nacht van de Theologie de winnaar geworden. Het komende jaar mag hij zich Jonge Theoloog des Vaderlands noemen.

Mark: "Een jonge generatie durft zich uit te spreken"

Mark reageert op zijn verkiezing: "Ik ben zo gemotiveerd en geïnspireerd geraakt door de andere genomineerden. Hun verhalen waren stuk voor stuk voorbeelden van inspirerende en hoopvolle theologie. Het laat zien dat er een jonge generatie theologen is die zich durft uit te spreken. Een generatie die doordacht, gelovig en creatief midden in de samenleving staat. Ik wil graag ook namens hen het komende jaar deze rol vervullen." Volgens Mark heeft de theologie een belangrijke opdracht: de 2000 jaar ervaring die de theologie heeft met het zoeken naar het goede leven en het beantwoorden van vragen, inzetten om huidige vragen in de samenleving te duiden. Daarbij moet een theoloog ook vooral zijn oor te luister leggen. “Grote theologen zijn kleine theologen, theologen die niet beginnen bij zichzelf, maar bij de ander en bij God.”

Gezamenlijke voordracht jonge theoloog

Mark de Jager studeert aan de Protestantse Theologische Universiteit locatie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Samen droegen de twee universiteiten hem voor de titel voor. “Mark is een getalenteerde student. Theologisch is hij heel sterk, maar hij weet theologie ook heel praktisch te maken. Zo is hij betrokken bij een pioniersproject in de Groningse wijk Lewenborg.” De Jager is getrouwd met Julia, die ook theologie studeert. Ze hebben een zoontje van 5 maanden.

Bekijk het filmpje dat Mark maakte:

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.