In memoriam: Hans Meerveld

20 november 2019

Ons bereikte deze week het droevige bericht dat Hans Meerveld is overleden. Hans promoveerde vorig jaar aan de PThU op het onderwerp Opbrengsten van jongerencatechese, Een kwalitatief empirisch onderzoek in vier protestantse geloofsgemeenschappen in Nederland. Zijn studie ging over de bijdrage van catechese aan het geloofsleren van jongeren.

Hans werkte enkele jaren in het voortgezet onderwijs als leraar godsdienst en maatschappijleer. Vanaf 1978 werkte hij in het hoger onderwijs. Eerst als docent aan de gereformeerde Pabo, later als opleidingscoördinator van de afdeling theologie van de VIAA in Zwolle. In 2002 werd hij parttime docent didactiek van de catechese aan de Theologische Universiteit in Kampen. In 2004 is hij afgestudeerd in de praktische theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij ontwikkelde verschillende catechese- en onderwijsmethodes voor het voortgezet onderwijs.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.