Dr. Kees Boele in College van Bestuur Protestantse Theologische Universiteit

14 november 2019

Dr. C.P. (Kees) Boele (1961) is benoemd als lid van het College van Bestuur van de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam-Groningen. Daarmee haalt de PThU een zeer ervaren bestuurder in huis. 

Met een groot enthousiasme voor theologie zal hij naast de rector, prof. dr. Mechteld Jansen, de Protestantse Theologische Universiteit verder uitbouwen. Een overeenstemmend besluit hierover werd vandaag door de Raad van Toezicht en de synode van de Protestantse Kerk in Nederland genomen.

Kees Boele studeerde economie en filosofie en promoveerde zowel in de economie als in de theologie. Hij is gedreven om juist in deze tijd de kansen voor theologie te grijpen. Hij sluit aan bij de vraag naar theologen, die in alle sectoren van de samenleving dienstbaar zijn en die aan bestaande en nieuwe geloofsgemeenschappen inspirerend leiding geven. Boele is nu nog voorzitter College van Bestuur van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en was eerder voorzitter van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Deze ruime bestuurservaring wil hij inzetten om de Protestantse Theologische Universiteit als toonaangevend centrum van onderwijs en onderzoek verder te profileren. Boele heeft kwaliteit en professionaliteit scherp in het vizier. Dat toonde hij in uiteenlopende maatschappelijke en kerkelijke functies, in het bedrijfsleven en in zijn onderwijs op het gebied van economie, organisatiekunde en ethiek.

Kees Boele zal per 16 maart 2020 toetreden tot het College van Bestuur. De Protestantse Theologische Universiteit heeft er alle vertrouwen in met Kees Boele innovatief en creatief te kunnen floreren.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.