Proefstuderen slaagt tijdens bachelor-meeloopdag Amsterdam

3 april 2019

De eerste 'proefstudeerdag' voor bachelorstudenten Theologie is een feit. Het was voor herhaling vatbaar, vonden zowel de proefstudenten als de organisatoren. Zoals een van de proefstudenten het verwoordde: "Ik had wel al op jullie website gekeken. Maar door zo'n meeloopdag ervaar ik het echt." 

Kennismaken met het vak

Zo'n 15 studenten maakten vanmorgen hun opwachting bij PThU/VU in Amsterdam. De dag startte met een welkomstwoord door opleidingscoördinator Klaas-Willem de Jong. Daarna doken de proefstudenten - samen met studenten uit de bachelor - meteen de stof in: professor Mirjam van Veen gaf een proefcollege moderne kerkgeschiedenis. Vervolgens was er even tijd voor bezinning tijdens het wekelijkse Vierkwartier. Daarin komen studenten en medewerkers van PThU samen voor een vijftien minuten durende viering in de kapel in Amsterdam. Tijdens de lunch konden de proefstudenten kennismaken met docenten en studenten. "Wat mij opvalt is dat de docenten de studenten ook echt bij hun naam kennen," gaf een van de proefstudenten aan. Het tweede college had Ethiek als onderwerp, door dr. Pieter Vos. "Ik studeer bedrijfskunde," gaf een van de proefstudenten aan. "Dan sta je midden in de wereld. Daarom heb ik ook hoge verwachtingen van het vak ethiek." De dag sloot af met een Career Event voor zowel de proefstudenten als PThU-studenten uit de bachelor en master gemeentepredikant. Hiervoor kwamen oud-theologiestudenten langs die nu als professionals werken op diverse vakgebieden: als predikant, maar ook als onderzoeker, communicatie-adviseur of directeur.

Goed beeld van de opleiding

"Ik kreeg veel enthousiaste reacties," aldus de PThU-studentendecaan in Amsterdam. De meeloopdag wil een goed beeld geven van wat studenten van de opleiding kunnen verwachten. Sommige proefstudenten vonden elkaar al op de meeloopdag; anderen ontdekten juist dat de opleiding toch niet helemaal aansloot bij hun verwachtingen. "En dat is ook goed."

De meeloopdag is een initiatief vanuit de joint bachelor Theologie van PThU en VU. In het schooljaar 2019-2020 organiseert PThU opnieuw een meeloopdag voor bachelorstudenten.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.