Erasmus+ project feestelijk van start

13 november 2018

Het Erasmus-project van de PThU met het Schechter Institute of Jewish Studies is afgelopen donderdag van start gegaan met een feestelijke inauguratie in Jeruzalem. 

In Jeruzalem vond afgelopen donderdag de feestelijke inauguratie plaats van de het nieuwe samenwerkingsproject van PThU met het Schechter Institute of Jewish Studies. Het project maakt het onder andere mogelijk voor PThU-studenten en -promovendi om met volledige studiebeurs in Jeruzalem te studeren.

Studeren of lesgeven in Jeruzalem

Studenten en promovendi van de PThU kunnen door de samenwerking voor drie tot twaalf maanden in Jeruzalem studeren met een volledige studiebeurs. Docenten kunnen voor een of twee weken gastcolleges verzorgen aan het Schechter Instituut. Ondertussen kunnen studenten en stafleden van de Israëlische partnerinstelling voor eenzelfde periode naar Amsterdam en Groningen komen. Het project is gesubsidieerd via het Europese Erasmus+-programma.

Kick-off van nieuwe samenwerking

Bij de bijeenkomst op donderdag waren geïnteresseerde studenten en docenten aanwezig. De bijeenkomst onderstreepte het belang van de bestaande onderzoekssamenwerking tussen beide instellingen. Ook kwam de unieke kans ter sprake die het Erasmus+-programma biedt om deze samenwerking te verbreden naar het onderwijsdomein. De president van het Schechter Institute, professor Doron Bar, gaf een toespraak, net als de Nederlandse ambassadeur in Israël, Gilles Beschoor Plug. Vervolgens spraken dr. Paul Mandel (Schechter) en dr. Lieve Teugels (PThU) over multiple identities. Ook gaf Albert Nijboer (PThU) een presentatie over het Erasmus-programma en het samenwerkingsproject. Op maandag en donderdag verzorgde Lieve Teugels gastcolleges aan studenten van het Schechter Instituut, zowel in het Hebreeuws als in het Engels. Donderdag was de kick-off meeting van het projectmanagementteam.

Belangstelling voor studeren of lesgeven in Jeruzalem?

En ben je student, promovendus of docent aan de PThU? Stuur een e-mail naar onze coördinator Albert Nijboer: a.s.nijboer@pthu.nl

Wat is Erasmus+?

Erasmus+ is een Europees subsidieprogramma. Het programma biedt jongeren, studenten, docenten en professionals de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen in het buitenland. Daarnaast stimuleert het programma internationale samenwerking tussen onder meer onderwijsinstellingen.

Ervaringsverhaal uit Jeruzalem

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.