Bachelor Theologie verkozen tot beste van Nederland

28 november 2018

"Groningen is een echte aanrader voor theologie." Dat is de eindconclusie van de Keuzegids Universiteiten. In zijn categorie is de bachelor theologie verkozen tot beste opleiding van Nederland. PThU en Rijksuniversiteit Groningen werken sinds 2012 samen binnen deze bacheloropleiding, waarin PThU een apart traject verzorgt. 

Vruchtbare samenwerking

De samenwerking tussen RUG en PThU zorgt er al enkele jaren voor dat de bachelor theologie het predikaat Topopleiding krijgt. Dit jaar is de opleiding ook nog de beste van Nederland. RUG-decaan Professor Mladen Popović ziet de samenwerking met PThU daarbij als een belangrijke factor. "Dat wij sindsdien elk jaar het predicaat Topopleiding hebben gekregen bevestigt hoe vruchtbaar onze samenwerking is en ook hoe goed we elkaar aanvullen," zegt hij in een persbericht. "Onze studenten plukken daar de vruchten van." Professor Mechteld Jansen, rector van de PThU, bevestigt dat. "In deze bachelor theologie halen we het beste uit elkaar als RUG en PThU. En de studenten weten dat te waarderen."

Keuzegids Universiteiten

Jaarlijks komt de Keuzegids Universiteiten met een overzicht van universitaire bacheloropleidingen voor scholieren en decanen. Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) stelt de beoordelingen in de gids op aan de hand van het oordeel van studenten (via de jaarlijkse Nationale Studentenenquête), gegevens van Studiekeuze123 en visitatierapporten van accreditatie-organisatie NVAO.  

Lees meer over de bachelor theologie in Groningen

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.