Prof. dr. Johan Cilliers is Research Fellow Practices in Amsterdam

1 oktober 2018

Van 1 - 15 oktober is prof. dr. Johan Cilliers aanwezig als Research Fellow Practices in Amsterdam.

Over

Prof. Cilliers is aan de Theologische |Faculteit van Stellenbosch Zuid-Afrika verantwoordelijk voor het onderwijs in de liturgiek en homiletiek. Zijn innovatieve en creatieve methode van praktische theologie is terug te vinden in publicaties als ‘A Space for Grace’, Towards an Aesthetic of Preaching (Stellenbiosch, Lux et Verbi 2015). Samen met prof. Dr. Marcel Barnard en anderen schreef hij het toonaangevende boek ‘Worship in the Network Culture (Leiden, Peeters, 2014).

Onderzoek 

Zijn huidige onderzoek richt zich op de betekenis van de concepten tijd en plaats in liturgie en prediking. Studenten in uitwisselingsprogramma’s met Stellenbosch kennen zijn inspirerende colleges. Ook aan de PThU zal hij bij enkele ontmoetingen met studenten en collega’s aanwezig zijn.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.