Conferentie over de internationale synode van Dordrecht (1618-19) van 14 - 16 november

1 oktober 2018

Een aantal wetenschappers van Nederlandse universiteiten organiseren van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 november in Dordrecht een congres naar aanleiding van het feit dat het 400 jaar geleden is dat de internationale synode van Dordrecht (1618-19) gehouden werd.

Afwisselend programma

In een afwisselend programma zullen bijdragen te beluisteren zijn over de historische, theologische en kerkrechtelijke aspecten van deze synode. Daarnaast is er uiteraard voluit ruimte voor ontmoeting en gesprek. De voertaal van het congres is Engels. Aanmelden is mogelijk voor het hele congres, maar ook voor één of twee dagen. De kosten bedragen € 60 per dag. Wie alle dagen bijwoont, betaalt € 150. Hierin zijn koffie en thee inbegrepen, evenals de diners op woensdag en donderdag, de lunches op donderdag en vrijdag, en een afsluitende receptie op vrijdag. De deelnemers verzorgen zelf hun eventuele verblijf ter plaatse.

Sprekers

Een aantal sprekers van naam verzorgt een zogenaamde keynote, zoals Alec Ryrie van Durham University (‘The Ecumenical Council of Dordt: The Synod’s Significance and Legacy in the History of Protestantism’) die op woensdag het spits afbijt en Richard Mouw van Fuller Theological Seminary in Californië (‘The Worldview of the Synod of Dordt’) die op vrijdag de reeks van lezingen afsluit. Tezamen bieden de bijdragen van dit congres een beeld van de betekenis van de Dordtse synode tot op de dag van vandaag.

Informatie en aanmelden

De opgave voor de conferentie staat open voor elke geïnteresseerde. Geef u op via de website. Meer informatie: f.a.van.lieburg@vu.nl, telefoon: 078 – 654 06 42.

Het organiserend comité

Henk van den Belt (University of Groningen), Erik de Boer (Theological University Kampen + Vrije Universiteit Amsterdam/Faculty of Religion and Theology), Leon van den Broeke (Vrije Universiteit Amsterdam/Faculty of Religion and Theology + Theological University Kampen), Klaas-Willem de Jong (Protestant Theological University Amsterdam/Groningen), James Kennedy (University College Utrecht), Fred van Lieburg (Vrije Universiteit Amsterdam/Faculty of Humanities), Wim Moehn (Protestant Theological University Amsterdam/Groningen), Marjolein ‘t Hart, Herman Selderhuis (Theological University Apeldoorn).

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.