Home/actueel/PThU agenda/Foto-expositie 'Theologie zonder grenzen'
6 februari 2020

Foto-expositie 'Theologie zonder grenzen'

Hoe kan een samenwerking tussen twee universiteiten, de een uit Nederland en de ander uit Oost-Europa eruitzien? De PThU is al enkele jaren partner van de Katholieke Universiteit van Lviv, Oekraïne. Docenten geven over en weer les, PThU-studenten kunnen een deel van hun studie in Lviv volgen, en studenten uit Lviv een deel aan de PThU. In 2019 is er ook een project geweest rondom 'Military Chaplaincy Care' (geestelijke verzorging in de krijgsmacht). Om de samenwerking een gezicht te geven is er een foto-expositie samengesteld door fotograaf Rob Nelisse.

De heer Vsevolod Chentsov, ambassadeur van Oekraïne in Nederland opent de expositie, die net als de uitwisseling van studenten en staf mede mogelijk wordt gemaakt door het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Daarnaast zullen prof. dr. Heleen Zorgdrager en drs. Albert Nijboer namens de PThU en prof. Roman Zviyskyy namens Lviv vertellen over de samenwerking.

Tijdens de opening zal de muziek- en zanggroep Raduznaya ('regenboog') Oekraïense muziek ten gehore brengen.


Praktische informatie

Datum: 6 februari 2020
Locatie: PThU, Hoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam
Tijd: 15.30 - 16.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur en na afloop is er een gelegenheid om na te praten met een hapje en drankje.