PThU kiest Daltonlaan 200 als tijdelijke locatie

1 juli 2024

Na een korte maar intensieve zoektocht heeft de PThU een tijdelijke locatie gevonden aan de Daltonlaan 200 in Utrecht. Per 1 augustus huurt de PThU de vierde verdieping van dit gebouw. Vanaf 1 september verzorgt de PThU haar onderwijsactiviteiten op deze locatie. Ook de open opstelling van de bibliotheek verhuist mee naar de kelder. Onderwijs en onderzoek kunnen dus vanaf 1 september op één locatie plaatsvinden.

Kees Boele, bestuursvoorzitter van de PThU, is heel blij dat er op zo'n korte termijn een tijdelijke locatie is gevonden waar volwaardig onderwijs kan worden gegeven. "In Utrecht is veel kantoorruimte te huur, maar niet iedere kantoorlocatie heeft genoeg oppervlakte of is geschikt voor onderwijs. Denk maar aan collegezalen voor veertig studenten. Op de Daltonlaan is dit wel mogelijk. Daarnaast is deze locatie op korte termijn beschikbaar, wat belangrijk is om het collegejaar op 1 september in Utrecht te kunnen starten met ons (pre)masteronderwijs. Voor studenten en medewerkers biedt dit duidelijkheid: de PThU geeft per 1 september onderwijs vanaf de Daltonlaan in Utrecht. En daar werken we nu samen naartoe."

Over Daltonlaan 200

Daltonlaan 200 is een locatie van De Stadtuin, een concept voor kantoorruimte en ondernemen. De PThU kan samen met de andere huurders gebruikmaken van alle faciliteiten die De Stadstuin biedt, waaronder een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte met cateringfaciliteiten op de begane grond van het gebouw. Het gebouw is goed bereikbaar met het OV dankzij een hoogfrequente bus- en sneltramverbinding vanaf Utrecht Centraal.

Programma van eisen

Om een goede keuze voor een tijdelijke locatie te maken, had het programmateam voor de transitie van tevoren een programma van eisen opgesteld. De criteria in dit programma zijn vastgesteld na consultaties met BSZ over de onderwijsruimte en met de leidinggevenden over overlegruimten. De gekozen locatie past voor een groot deel bij de eisen. 

Verhuizing

Nu de locatie bekend is, kan het programmateam de verhuizing definitief voorbereiden. Deze verhuizing vindt vanaf 1 augustus plaats en neemt ongeveer twee weken in beslag. De tweede verhuizing, van Daltonlaan naar Jansdam 14, vindt plaats in januari 2025.