Verbouwplannen PThU lopen vertraging op, PThU start op tijdelijke locatie

30 mei 2024

De PThU heeft vandaag bekendgemaakt dat zij op 1 september 2024 haar master- en premasteronderwijs zal starten op een tijdelijke locatie in Utrecht. De verbouwing van het pand op Janskerkhof 12/Jansdam 14 is door vertraging van de verbouwwerkzaamheden niet op tijd klaar.  

Verrassingen

Het prachtige pand aan het Janskerkhof/Jansdam in Utrecht herbergde tussen plafonds en vloeren helaas een aantal verrassingen. Ook bleken bijna 400 jaar oude balken niet overal in goede staat. Hiervoor zijn constructieve verbeteringen nodig, die leiden tot vertraging van de bouw. Dit kwam bijna twee weken geleden aan het licht. Kees Boele: “We hebben steeds gekoerst op verhuizing in augustus. Als PThU-gemeenschap leefden we daar met elkaar naartoe. Daarom is het heel jammer dat dit niet lukt.”  

Geen uitstel start onderwijs in Utrecht 

De vertraging van de bouw heeft geen invloed op de startdatum van het onderwijs in Utrecht. Kees Boele: “We hebben direct plan B in werking gesteld. Dat betekent dat we bezig zijn met het regelen van een alternatieve locatie in Utrecht waar we per september de PThU tijdelijk kunnen huisvesten. De criteria daarvoor lagen al klaar en ook was er al een overzicht van mogelijke locaties. Daarnaast heeft het programmateam voor de transitie afgelopen week in kaart gebracht welke organisatorische en praktische zaken geregeld moeten worden. Helaas betekent dit wel dat we twee keer moeten verhuizen: deze zomer en later nog een keer.” 

Nieuwe opleverdatum 

De afgelopen week is er intensief overlegd met de aannemer en de andere betrokken bedrijven. Oplevering van het gebouw is nu gepland in december 2024. “In januari kunnen we dan opnieuw verhuizen en het tweede semester op het Janskerkhof aanbieden. De verbouw van de Janskerk moet klaar zijn per 1 september 2025, waarmee dan de volledige Utrechtse locatie voor de PThU beschikbaar en gereed is.”