In memoriam: Gerrit Manenschijn (1931-2024)

14 maart 2024

Op 6 maart overleed prof. dr. Gerrit Manenschijn. Gerrit Manenschijn was van 1988-1996hoogleraar Ethiek aan de Theologische Universiteit Kampen, een van de voorgangers van de PThU.

Gerrit Manenschijn werd in 1963 bevestigd tot predikant van de Gereformeerde Kerk van Broeksterwoude. In 1967 werd hij in Amstelveen-Buitenveldert bevestigd. Vanaf 1973 was hij wetenschappelijk (hoofd-)medewerker Ethiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, in 1979 promoveerde hij aan dezelfde universiteit. De titel van zijn dissertatie was Moraal en eigenbelang bij Thomas Hobbes en Adam Smith.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.